Kedvenc indiai éttermes fogásod otthoni és egészséges változatára vágysz? Próbáld ki az egyszerű vajas csirkét - a húst már előző nap bepácolhatod, így még időt is nyersz vele.
500gbőr nélküli, csirkecomb filé (vagy csirkemell)
Páclé:
1/2dbcitrom leve
2tkőrölt kömény
2tkpaprika
1-2tkcsípős chilipor
200gnatúr joghurt
A curryhez:
2ekolaj
1dbnagyobb fej hagyma felaprítva
3gerezdfokhagyma összezúzva
1dbzöld chilipaprika, kimagozva és apróra vágva (opcionális)
1dbhüvelykujjnyi nagyságú darab gyömbér, lereszelve
3ek3 evőkanál paradicsompüré
300mlcsirkealaplé
50gpirított mandulapehely
1tkgaram masala fűszerkeverék
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjük össze a pác összes hozzávalóját. Vágjuk a csirkét falatnyi darabokra, és forgassuk össze a páccal. Fedjük le, és 1 órán át vagy egy éjszakán át tartsuk a hűtőben.
Egy nagy, nehéz serpenyőben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a zöld chilit, a gyömbért. Közepes lángon pirítsuk pár percig, vagy amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a fűszereket a paradicsompürével együtt, főzzük további 2 percig, amíg illatozni kezd, majd öntsük hozzá a húslevest, végül pedig tegyük bele a pácolt csirkét. Főzzük így 15 percig, majd kanalazzuk hozzá a tálból a maradék pácot is. Pároljuk 5 percig, majd szórjuk meg a pirított mandulával. Tálaljuk azonnal rizzsel, naan kenyérrel, korianderrel és tetszés szerint limekarikákkal.
Megjegyzés
Tálaláshoz (nem kötelező) mi főtt basmati rizst, naan kenyeret javaslunk. Néhány levél friss koriandert és lime szeleteket.