Krémes fehérbab leves – ízkavalkád egyetlen tányérban
A fehérbab az egyik legmagasabb rosttartalmú babféle, nagyon egészséges, koleszterinbarát választás. Nem mellesleg igen finom is! Ezzel a különleges, mégis könnyen és gyorsan elkészíthető krémlevessel nem lőhetünk mellé.
1csokorfriss, apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
só, bors ízlés szerint
2db babérlevél
Elkészítés
Hevítsük fel az olajat egy fazékban, majd adjuk hozzá a hagymát és a zellert és gyakori kevergetés mellett pároljuk 5 percig, ezután jöhet a fokhagyma és a piros paprika, újabb két percre.
Majd keverjük hozzá a babot és a parmezánt (opcionális), a húsleves alaplevet, ízlés szerint sót, borsot és babérlevelet, majd forraljuk fel nagy lángon. Ezután alacsony hőfokon főzzük mintegy húsz percig időnként megkeverve.
A végén vegyük ki a babérlevelet, majd két csészényi levest szedjünk ki a fazékból és pürésítsük simára. Öntsük vissza, majd keverjük hozzá a citromlevet és a citromhéjat, szedjük tányérokba, szórjuk meg parmezánnal és díszítsük petrezselyemmel.