Ez az egyszerű vacsorarecept biztosan a család új kedvence lesz. Tálald ezeket a kedvenc tésztáddal vagy ha diétásabb verziót keresel, akkor cukkinitésztával.
A csirkét sózzuk, borsozzuk. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük meg a csirkemell szeletek mindkét oldalát, amíg megbarnul és átsül, kb. 6 percig. Majd tegyük át a húst egy tányérra.
Tegyük az apróra vágott hagymát a serpenyőbe. Kevergetve pároljuk kb. 1 percig. Növeljük a hőfokot magasra, és adjuk hozzá a fehérbort, forraljuk kb. 2 percig. Ezután csökkentsük vissza a hőfokot közepesre, és keverjük bele a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a pestot és a paradicsomot, majd tegyük vissza a csirkét is a serpenyőbe, és melegítsük át. Osszuk el a csirkét és a mártást 4 tányér között. Szórjuk meg bazsalikommal, és tálalhatjuk.