Egyszerű, könnyű és finom. Ezek az isteni aszalt paradicsomos csirke szeletkék szinte bármihez passzolnak. Ha alacsony szénhidráttartalmú ételt szeretnél, tálald őket cukkinitésztával vagy teljes kiőrlésű spagettivel. Barna rizs jól illik hozzá, ahogyan akár egy szelet pirított ropogós kenyér is tunkolni.
30gszeletelt aszalt paradicsom, és még 1 ek. olaj az aszalt paradicsomos üvegből
25gfinomra vágott mogyoróhagyma
120mlfehér bor
120mltejszín
1csokorapróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés
A csirkemellet vágjuk vízszintesen vékony szeletekre, sózzuk és borsozzuk. Melegítsük fel az aszalt paradicsomos olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkét, és egyszer megforgatva süssük, amíg a csirke megbarnul mindkét oldalán, összesen kb. 6 percig. Tegyük át egy tányérra.
Tegyük a serpenyőbe a csirke helyére az aszalt paradicsomot és a mogyoróhagymát. Főzzük kevergetve 1 percig. Emeljük a hőfokot magasra, és adjuk hozzá a bort. Főzzük, felkaparva a megbarnult részeket, amíg a folyadék nagyrészt elpárolog, kb. 2 percig. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és keverjük bele a tejszínt, sót és borsot; és pároljuk még 2 percig. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és forgassuk meg, hogy a mártással bevonjuk mindkét oldalát. Melegítsük össze. Tálaljuk a csirkét a mártással és a petrezselyemmel megszórva.