Csirkemell tejszínes aszalt paradicsomos mártással
Egyszerű, könnyű és finom. Ezek az isteni aszalt paradicsomos csirke szeletkék szinte bármihez passzolnak. Ha alacsony szénhidráttartalmú ételt szeretnél, tálald őket cukkinitésztával vagy teljes kiőrlésű spagettivel. Barna rizs jól illik hozzá, ahogyan akár egy szelet pirított ropogós kenyér is tunkolni.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
- 30 g szeletelt aszalt paradicsom, és még 1 ek. olaj az aszalt paradicsomos üvegből
- 25 g finomra vágott mogyoróhagyma
- 120 ml fehér bor
- 120 ml tejszín
- 1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés
- A csirkemellet vágjuk vízszintesen vékony szeletekre, sózzuk és borsozzuk. Melegítsük fel az aszalt paradicsomos olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkét, és egyszer megforgatva süssük, amíg a csirke megbarnul mindkét oldalán, összesen kb. 6 percig. Tegyük át egy tányérra.
- Tegyük a serpenyőbe a csirke helyére az aszalt paradicsomot és a mogyoróhagymát. Főzzük kevergetve 1 percig. Emeljük a hőfokot magasra, és adjuk hozzá a bort. Főzzük, felkaparva a megbarnult részeket, amíg a folyadék nagyrészt elpárolog, kb. 2 percig. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és keverjük bele a tejszínt, sót és borsot; és pároljuk még 2 percig. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és forgassuk meg, hogy a mártással bevonjuk mindkét oldalát. Melegítsük össze. Tálaljuk a csirkét a mártással és a petrezselyemmel megszórva.
Tápanyagok
Energia: 324kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!