Egy közepes méretű serpenyőben tegyük fel főni a leöblített és lecsöpögtetett rizst annyi vízben, amennyi éppen ellepi a rizst. Amint a rizs felforrt, állítsuk a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk, hogy elpárologjon a víz, de arra azért figyeljünk, hogy ne teljesen, mert leéghet.
Adjuk hozzá a kókusztejet, a fahéjrudakat és a sót, és közepes lángon forraljuk össze. Fedő nélkül főzzük kb. 20 percig, és néhány percenként keverjük át, hogy a rizs ne ragadjon le.
Mehet bele a mazsola (ha szeretjük), és a juharszirup, majd főzzük alacsony lángon még kb. 10-15 percig, amíg a rizs besűrűsödik.
Távolítsuk el a fahéjrudakat. Melegen vagy hidegen, őrölt fahéjjal (vagy gyümölcsdarabokkal) megszórva tálaljuk.