Go Back
+ servings
rizspuding fahéjjal díszítve az asztalon

Egészséges rizspuding

Ez az egészséges rizspuding recept tökéletes, könnyű desszertet kínál. Gluténmentes és finomított cukormentes, és kétségkívül kiadós finomság!
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 50 minutes
Teljes Idő 55 minutes
Fogás Dessert, Reggeli
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 160 kcal

Hozzávalók
  

  • 100 g jázmin rizs
  • 1 l mandulatej vagy kókusztej
  • 2 db fahéjrúd
  • Csipet finom tengeri só
  • 60 g juharszirup
  • 70 g mazsola opcionális

Elkészítés
 

  • Egy közepes méretű serpenyőben tegyük fel főni a leöblített és lecsöpögtetett rizst annyi vízben, amennyi éppen ellepi a rizst. Amint a rizs felforrt, állítsuk a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk, hogy elpárologjon a víz, de arra azért figyeljünk, hogy ne teljesen, mert leéghet.
  • Adjuk hozzá a kókusztejet, a fahéjrudakat és a sót, és közepes lángon forraljuk össze. Fedő nélkül főzzük kb. 20 percig, és néhány percenként keverjük át, hogy a rizs ne ragadjon le.
  • Mehet bele a mazsola (ha szeretjük), és a juharszirup, majd főzzük alacsony lángon még kb. 10-15 percig, amíg a rizs besűrűsödik.
  • Távolítsuk el a fahéjrudakat. Melegen vagy hidegen, őrölt fahéjjal (vagy gyümölcsdarabokkal) megszórva tálaljuk.

Tápanyagok

Energia: 160kcal
Kulcsszó rizs, rizspuding
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!