Egészséges rizspuding
Ez az egészséges rizspuding recept tökéletes, könnyű desszertet kínál. Gluténmentes és finomított cukormentes, és kétségkívül kiadós finomság!
Hozzávalók
- 100 g jázmin rizs
- 1 l mandulatej vagy kókusztej
- 2 db fahéjrúd
- Csipet finom tengeri só
- 60 g juharszirup
- 70 g mazsola opcionális
Elkészítés
- Egy közepes méretű serpenyőben tegyük fel főni a leöblített és lecsöpögtetett rizst annyi vízben, amennyi éppen ellepi a rizst. Amint a rizs felforrt, állítsuk a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk, hogy elpárologjon a víz, de arra azért figyeljünk, hogy ne teljesen, mert leéghet.
- Adjuk hozzá a kókusztejet, a fahéjrudakat és a sót, és közepes lángon forraljuk össze. Fedő nélkül főzzük kb. 20 percig, és néhány percenként keverjük át, hogy a rizs ne ragadjon le.
- Mehet bele a mazsola (ha szeretjük), és a juharszirup, majd főzzük alacsony lángon még kb. 10-15 percig, amíg a rizs besűrűsödik.
- Távolítsuk el a fahéjrudakat. Melegen vagy hidegen, őrölt fahéjjal (vagy gyümölcsdarabokkal) megszórva tálaljuk.
Tápanyagok
Energia: 160kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!