Zöldséget kellene enned, ugyanakkor a pizzát kívánod? A karfiolnak nem kell unalmasnak lennie, a pizzának pedig nem kell magas szénhidrát- és kalóriatartalmúnak lennie. Próbáld ki ezt a receptet, mert ezzel mindkettőt megkapod: a pizza ízét és a diétás verziót is. Ráadásul brutálisan egyszerű is! Tutira az egyik kedvenced lesz!
só, bors, olasz fűszerkeverék, fokhagymapor ízlés szerint
120greszelt mozzarella
75gmarinara szósz (vagy paradicsomszósz sóval, fokhagymával, paprikával, bazsalikommal és oreganóval fűszerezve)
50gcsirkemellsonka, vagy pulykamellsonka szeletelve, esetleg bacon (feltéthez),
lilahagyma karikák, paradicsomkarikák
Díszítésnek: chilipaprika pehely, bazsalikom
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra, vagy az Air Fryert 200 °C-ra. Bélelj ki egy közepes méretű sütőlemezt sütőpapírral.
A karfiol szárát a helyén hagyva először vágd félbe a karfiolt, majd a feleket szeleteld fel steakekre, azaz kb. ujjnyi vastag szeletekre. Tedd a tepsibe a szeleteket.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a reszelt parmezánt, a fűszereket és ízlés szerint sót és borsot. Ecsettel kend be ezzel a keverékkel minden karfiolszelet minden oldalát.
Süssük Air Fryerben 15 percig (vagy amíg megpuhul), félidőben megfordítva. A sütőben a sütési idő kb. 20 percig tart, de szintén fordítsuk meg félidőben.
Minden szeletet megkenünk paradicsomszósszal, helyezünk rá sonkát, hagymakarikát, paradicsomot - amit csak szeretnénk, majd megszórjuk sajttal és mehet még vissza a sütőbe további 5 percig, amíg megolvad a tetején a sajt és kissé aranybarnára sül.