Tökéletesen szaftos, puha csirkecomb. Kend meg fűszeres és fokhagymás vajjal, majd süsd aranyszínűre. Ennyire egyszerű. Tálald burgonyagratinnal vagy krémes pürével, vagy fokhagymás párolt zöldbabbal a tökéletes diétás fogáshoz.
Csirke vajazása: Egy fejjel lefelé fordított evőkanállal lazítsa meg a csirke bőrét a combon. A vaj 80%-át kenje a bőr alá, jól nyomkodjuk el, hogy a vaj elterüljön, és minél nagyobb részt befedjen. A maradékot kend bőr tetejére és a combok húsos aljára is.
Tegyük a csirkét a bőrös felével felfelé egy jénaiba. Sózzuk és öntsük körbe a combokat borral.
50 percig sütjük: 10 percig 220°C -on, majd ezután további 40 percig 200 °C-on (légkeveréssel 180 °C-on). Az első 20 perc után 10 percenként jó, ha átkenjük a szafttal.
Vegyük ki a sütőből. Pihentesd 10 percet, majd tálald a fokhagymás-fűszeres-vajas szafttal.
Megjegyzés
Csak fűszerek, vaj és fehérbor a hozzávalói ennek a receptnek. Szinte lehetetlen elrontani, és nem kell aggódni a pontos sütési idő miatt sem.