fűszeres vajas csirkecombok tányéron salátával

Fűszeres, fokhagymás vajas csirkecombok

Tökéletesen szaftos, puha csirkecomb. Kend meg fűszeres és fokhagymás vajjal, majd süsd aranyszínűre. Ennyire egyszerű. Tálald burgonyagratinnal vagy krémes pürével, vagy fokhagymás párolt zöldbabbal a tökéletes diétás fogáshoz.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 50 minutes
Teljes Idő 1 hour
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 659 kcal

Hozzávalók
  

  • 4 db egész, csontos, bőrös csirkecomb
  • 1/2 tk
  • 80 ml száraz fehérbor (esetleg chardonnay)

Fűszeres, fokhagymás vaj

  • 100 g sótlan vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk friss rozmaringlevél apróra vágva
  • 2 tk friss kakukkfűlevél apróra vágva
  • 1 tk
  • bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  • Keverjük össze a fűszeres vaj hozzávalóit.
  • Csirke vajazása: Egy fejjel lefelé fordított evőkanállal lazítsa meg a csirke bőrét a combon. A vaj 80%-át kenje a bőr alá, jól nyomkodjuk el, hogy a vaj elterüljön, és minél nagyobb részt befedjen. A maradékot kend bőr tetejére és a combok húsos aljára is.
  • Tegyük a csirkét a bőrös felével felfelé egy jénaiba. Sózzuk és öntsük körbe a combokat borral.
  • 50 percig sütjük: 10 percig 220°C -on, majd ezután további 40 percig 200 °C-on (légkeveréssel 180 °C-on). Az első 20 perc után 10 percenként jó, ha átkenjük a szafttal.
  • Vegyük ki a sütőből. Pihentesd 10 percet, majd tálald a fokhagymás-fűszeres-vajas szafttal.

Megjegyzés

Csak fűszerek, vaj és fehérbor a hozzávalói ennek a receptnek. Szinte lehetetlen elrontani, és nem kell aggódni a pontos sütési idő miatt sem.

Tápanyagok

Energia: 659kcal
Kulcsszó csirkecomb recept, sült csirke
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: