asztalon tányérban lévő tésztasaláta

Gyors és egyszerű tésztasaláta

Készítsd el ezt az egyszerű tésztasalátát napfényes mediterrán ízekkel, aszalt paradicsommal és bazsalikommal. Akár másnap ebédre is magaddal viheted!
Még nincs értékelés
Előkészítés 30 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 426 kcal

Hozzávalók
  

  • 300 g teljes kiőrlésű bármilyen tészta
  • 200 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 10 db aszalt paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk fehérborecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 85 g prosciutto sonka (vagy bármilyen szárított sonka)
  • 100 g brokkoli
  • díszítésnek: parmezán forgácsok

Elkészítés
 

  • A tésztát sós vízben 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolit, és a borsót (amennyiben fagyasztottat használunk), és addig főzzük, amíg a tészta és a zöldség megpuhul. Leszűrjük, és lehűtjük őket.
  • Salátaöntet: Amíg a tészta fő, vágjuk durvára a paradicsomot, és tegyük konyhai robotgépbe a szárított paradicsom felével, az olívaolajjal, az ecettel, a fokhagymával és körülbelül 8 bazsalikomlevéllel együtt. Ízesítsük bőséges sóval és frissen őrölt borssal, majd pépesítsük simára. Öntsük egy nagy salátástálba.
  • Adjuk a tésztát, a borsót és a brokkolit az öntethez, a maradék szárított paradicsomot szeleteljük durvára, és a maradék bazsalikomlevéllel együtt adjuk a tésztához. Tépkedjük bele a prosciuttót, és forgassuk össze az egészet, és parmezán forgácsokkal tálaljuk.

Megjegyzés

A húsmentes változathoz használj mozzarellát a prosciutto  helyett.
 

Tápanyagok

Energia: 426kcal
Kulcsszó diétás tészta recept, tésztaételek, tésztasaláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: