asztalon tányérban lévő tésztasaláta

Gyors és egyszerű tésztasaláta

Készítsd el ezt az egyszerű tésztasalátát napfényes mediterrán ízekkel, aszalt paradicsommal és bazsalikommal. Akár másnap ebédre is magaddal viheted!
1 from 2 votes
Előkészítés 30 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 426 kcal

Hozzávalók
  

  • 300 g teljes kiőrlésű bármilyen tészta
  • 200 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 10 db aszalt paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk fehérborecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 85 g prosciutto sonka (vagy bármilyen szárított sonka)
  • 100 g brokkoli
  • díszítésnek: parmezán forgácsok

Elkészítés
 

  • A tésztát sós vízben 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolit, és a borsót (amennyiben fagyasztottat használunk), és addig főzzük, amíg a tészta és a zöldség megpuhul. Leszűrjük, és lehűtjük őket.
  • Salátaöntet: Amíg a tészta fő, vágjuk durvára a paradicsomot, és tegyük konyhai robotgépbe a szárított paradicsom felével, az olívaolajjal, az ecettel, a fokhagymával és körülbelül 8 bazsalikomlevéllel együtt. Ízesítsük bőséges sóval és frissen őrölt borssal, majd pépesítsük simára. Öntsük egy nagy salátástálba.
  • Adjuk a tésztát, a borsót és a brokkolit az öntethez, a maradék szárított paradicsomot szeleteljük durvára, és a maradék bazsalikomlevéllel együtt adjuk a tésztához. Tépkedjük bele a prosciuttót, és forgassuk össze az egészet, és parmezán forgácsokkal tálaljuk.

Megjegyzés

A húsmentes változathoz használj mozzarellát a prosciutto  helyett.
 

Tápanyagok

Energia: 426kcal
Kulcsszó diétás tészta recept, tésztaételek, tésztasaláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: