Sütőben sült fetás cukkini fánkok
Könnyű, alacsony kalóriatartalmú és egyszerűen elkészíthető falatok! Ha megkóstolod tuti, hogy nagy rajongója leszel. Isteni mártogatós fánkocskák egy baráti összejövetelre vagy egy mozizós estéhez.
Hozzávalók
- 2 db közepes méretű cukkini meghámozva és lereszelve.
- só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd gerezd fokhagyma – , összezúzva
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk sütőpor
- 2 ek apróra vágott kapor (friss vagy fagyasztott)
- 2 db nagy tojás
- 150 g morzsolt feta sajt
- 90 g 3/4 csésze zsemlemorzsa
Joghurtos mártás
- 280 g natur görög joghurt
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1-2 tk apróra vágott kapor
- só ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a reszelt cukkinit egy hálós szűrőbe egy tál fölé. Szórjuk meg sóval, keverjük össze, hogy egyenletesen bevonja. Hagyjuk így állni a cukkinit vagy 20 percig, hogy lecsepegjen belőle a víz. (Így a fánkok ropogósabbak lesznek, és nem pépesek.)
- 20 perc elteltével nyomjunk ki a cukkiniből annyi folyadékot, amennyit csak tudunk.
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
- Egy tálban keverjük össze a lecsöpögtetett cukkinit, a fekete borsot, a fokhagymát, az olívaolajat, a sütőport, a kaprot, a tojást, a feta sajtot és a zsemlemorzsát.
- Kb. 2 evőkanálnyi adagból formázzunk egy-egy pogácsát, és helyezzük őket sütőpapírral bélel tepsibe, némi helyet hagyva közöttük.
- Süssük 180 °C-on 20-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
- A szószt egyszerűen csak készítsük el úgy, hogy az összes hozzávalót összekeverjük egy kis tálban.
Megjegyzés
A zsemlemorzsából Panko-t javaslunk.
Ha a cukkinis keverék túl folyósnak tűnik, akkor 2-4 evőkanál zsemlemorzsával még tudod sűríteni.
Tápanyagok
Energia: 72kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!