Egészben sült csirke citrommal és fűszerekkel

Sóban sült egész csirke mártással

Ez egy olyan recept, ahol a név pontosan mutatja az összetevők listáját. Ízletes, szaftos és csodálatos sült csirke, és ráadásul még egyszerű is elkészíteni. A sütő mindent elvégez, az eredmény pedig a család kedvence lesz!
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 55 minutes
Teljes Idő 1 hour 10 minutes
Fogás Ebéd
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 554 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db egész szobahőmérsékletű csirke
  • 2-3 ek
  • 1 ek apróra vágott friss kakukkfű
  • 1 db citrom leve
  • 1 ek víz
  • 2 ek hideg vaj
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet cayenne bors
  • 80 ml csirkehúsleves alaplé

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra.
  • Itassuk le a csirkéről jól a nedvességet konyhai papírtörlővel. Tegyük a szárnycsúcsokat a csirke alá, és így helyezzük egy nagy serpenyőbe, amit később a sütőbe is be tudunk rakni.
  • Szórjunk sót bőségesen a csirke belsejébe, valamint hátára és oldalára. Kössük össze a csirkecombokat egy konyhai zsineggel, és szórjuk meg bőségesen sóval a melleket is. A felesleges sót papírtörlővel töröljük ki a serpenyőből a hús mellől.
  • Süssük a csirkét az előmelegített sütőben 60 percig. Vegyük ki a serpenyőből egy tálalótálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig.
  • A csirke zsírjának körülbelül 90 százalékát töröljük ki a serpenyőből egy papírtörlővel, de a serpenyőben hagyva a megbarnult ételdarabokat. Tegyük a serpenyőt közepesen magas hőfokra, és adjuk hozzá a kakukkfűleveleket. Kevergessük amíg a kakukkfű megfonnyad, 1-2 percig. Öntsük a serpenyőbe a citromlevet, a csirkelevest és a vizet, és kevergessük, amíg a barnult darabkák feloldódnak, és a mártás körülbelül a felére csökken, kb. 2-3 percig.
  • Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, adjuk hozzá a hideg vajat, és addig keverjük, amíg a vaj el nem kezd olvadni. Adjuk hozzá a csirkéből felgyülemlett levet a mártáshoz, és addig keverjük, amíg a mártás kissé besűrűsödik, de kb. 1 perc az egész. Vegyük le a tűzről, és ízlés szerint sóval, fekete borssal és cayenne borssal fűszerezzük. Tálaláskor kanalazzuk a mártást a csirkére.

Megjegyzés

Szuper egyszerű és messze a legjobb ízű egész csirke, amit valaha próbáltál. Még a legjobb grillcsirkéknél is jobb!

Tápanyagok

Energia: 554kcal
Kulcsszó csire, csirke receptek, sült csirke
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: