Diétás paradicsomleves recept csicseriborsóval és tésztával
Csicseriborsó, tészta,paradicsom – mindez egy levesben? A hideg téli estéket igencsak átforrósítja eza különleges, tartalmas diétás paradicsomleves recept.
Egy evőkanál olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és a zellert és pirítsuk 10-15 percig, majd jöhet a fokhagyma és újabb 1 perc pirítás, párolás.
A pesto és a maradék olaj kivételével minden hozzávaló mehet a fazékba, forraljuk össze
Dobjuk bele a tésztát és takaréklángon hagyjuk főni 6-8 percig, amíg a tészta megpuhul (a tészta típuisától függően lehet több vagy kevesebb az idő). Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szedjük tálkákba.
Végül tálaláshoz a maradék olajat keverjük össze a pestóval és csorgassuk a levesre.
Jó étvágyat
Megjegyzés
Paradicsom, tészta és csicseriborsó, ezek a legfontosabb hozzávalói ennek a paradicsomlevesnek, csupa egészséges alkotóelem. Itt van például a csicseriborsó, ami nagyon jó fehérje- és kalciumforrás, magas a vas- és a rosttartalma is, ráadásul rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszint ingadozását is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ez egy igen ínycsiklandó különlegesség.Egy adag ára: 500- 600 forint