Egy különleges marokkói egytálétel csirkemellel, zöldségekkel, ami remekül illik a diétás étrendbe hiszen kalóriatartalma alacsony és kevés szénhidrátot tartalmaz.
4dbCsirkemell csont nélkül félbevágva, (vagy 8db csirkecombbal is készíthető)(javaslat: bőr nélkül kevesebb kalória)
1dbközepes hagyma apróra vágva
2evőkanál reszelt friss gyömbér
1csipetsáfrány vagy kurkuma
1evőkanálméz
400gsárgarépa hasábokra vágva
1csokorpetrezselyem durvára vágva
citromszeletek a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés
Egy nagy, széles és fedővel rendelkező serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a csirkét és addig süssük, míg el nem kezd pirulni.
Ezután adjuk hozzá a gyömbért és a hagymát és pirítsuk további két percig.
Ezután öntsünk hozzá 1,5 deciliter vizet, tegyük bele a sáfrányt, a mézet, a sárgarépát és a fűszereket és jól keverjük össze.
Harminc percig pároljuk, majd további 5 percig fedő nélkül. Végül szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk citromszeletekkel.
TIPP: opcionálisan főzhetünk mellé kusz-kuszt plusz köretként
Jó étvágyat!
Megjegyzés
Marokkói kaland a konyhában: A tagine (ejtsd: tazsin) egy marokkói egytálétel, ami arról az edényről kapta a nevét, amiben készül. A tagine nem sül és nem is fő, inkább párolódik. Nem kell azonban Marokkóig utaznunk egy jó tagine-ért, ha van otthon római tálunk, vagy egy jó serpenyőnk fedővel, akkor mi magunk is elkészíthetjük.Tipp: Ha önmagában nem elég kiadós, készítsünk hozzá egy kis kusz-kuszt plusz köretként, viszont így a kalória tartalma magasabb leszEgy adag ára: ~900-1000 forint.