A hagyományos spenót tükörtojás recept is nagy kedvencünk, de ez annál egy jóval izgalmasabb verzió! Ha keresel valami egészséges, és nem túl bonyolult receptet, ami gyorsan kész, akkor ezt válaszd! Figyelem: A végén egy szelet puha teljes kiőrlésű kenyeret tunkolva bele az igazi! És mivel alapjában ez egy alacsony szénhidráttartalmú fogás, ezt nyugodtan meg is teheted.
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá az újhagymát, és időnként megkeverve pároljuk 1-2 percig, amíg megpuhul, de nem barnul meg.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a jalapeñót és a köményt; majd kevergessük, amíg illatozni nem kezd, kb. fél percig. Keverjük bele a paradicsomot, és főzzük, folyamatosan keverve, amíg kezd szétesni, kb. 5 percig.
Adjuk hozzá a spenótot és a vizet; főzzük, amíg megfonnyad. Végül fűszerezzük: Tegyük bele a petrezselymet, a koriandert, a mentát és sózzuk, borsozzuk.
Törjük fel a tojásokat bele a zöldségekbe. Fedjük le, és főzzük közepesen alacsony hőfokon, amíg a tojásfehérje meg nem puhul, 3-5 percig.
Vegyük le a tűzről, és morzsoljuk a tetejére a fetát. Fedjük le, és hagyjuk állni 2 percig.
Megjegyzés
Az eredetit is imádjuk, de ez is isteni! Alacsony szénhidráttartalmú, egészséges, tápláló egytálétel, amit a fűszernövények illata és íze tesz még izgalmasabbá. Igazi színkavalkád az asztalon egy baráti vagy családi vacsorára egyaránt.