Az öntet elkészítéséhez tegyük az avokádót, a natúr joghurtot, a fűszernövényeket és a sót egy turmixgépbe és pürésítsük simára.
A saláta elkészítéséhez tegyük egy tálba a salátát és az uborkát.
Tegyük rá az öntetet, majd ennek a tetejére mehet a csicseriborsó, a sajt és a paradicsom.
Megjegyzés
A csicseriborsónak igen magas a fehérjetartalma és nagyon jó kalciumforrás, ezen kívül magas a vas- és a rosttartalma is. Igazi jó barátja lehet a fogyókúrázóknak, ráadásul csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.A csicseriborsó konzervben és szárított formában is kapható. A fenti recepthez mi konzervet használtunk, mert szeretjük a kényelmes megoldásokat, és így pillanatok alatt egészséges, ízletes salátát varázsolhatunk az étkezőasztalra.