Csicseriborsó saláta recept: diétabarát saláta pillanatok alatt

Csicseriborsó saláta
Csicseriborsó saláta

Isteni zöldsaláta csicseriborsóval

A csicseriborsót már több mint hétezer éve fogyasztja az emberiség, ami nem véletlen. Salátaként is laktató és egészséges választás lehet.
Előkészítés 15 perc
Főzési idő 15 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 2
Kalória / adag 304 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db avokádó meghámozva, kimagozva
  • 150 ml natúr joghurt
  • 1 marék friss, apróra vágott fűszernövény lehet tárkony, sóska, menta, petrezselyem vagy koriander (vegyesen is)
  • 200 g római saláta vagy madársaláta
  • 1/2 db kígyóuborka szeletelve
  • 1 db konzerv csicseriborsó alaposan lemosva, átöblítve
  • 80 g kemény sajt felkockázva
  • 6 db cseresznyeparadicsom félbevágva

Elkészítés
 

  • Az öntet elkészítéséhez tegyük az avokádót, a natúr joghurtot, a fűszernövényeket és a sót egy turmixgépbe és pürésítsük simára.
  • A saláta elkészítéséhez tegyük egy tálba a salátát és az uborkát.
  • Tegyük rá az öntetet, majd ennek a tetejére mehet a csicseriborsó, a sajt és a paradicsom.

Megjegyzés

A csicseriborsónak igen magas a fehérjetartalma és nagyon jó kalciumforrás, ezen kívül magas a vas- és a rosttartalma is. Igazi jó barátja lehet a fogyókúrázóknak, ráadásul csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.
A csicseriborsó konzervben és szárított formában is kapható. A fenti recepthez mi konzervet használtunk, mert szeretjük a kényelmes megoldásokat, és így pillanatok alatt egészséges, ízletes salátát varázsolhatunk az étkezőasztalra.
Kulcsszó csicseriborsó, saláta, zöldsaláta

Ezek is érdekelhetnek még: