Sült céklasaláta

Szín- és vitaminbomba egyszerűen: céklasaláta a sütőből

Alacsony kalóriatartalma mellett a cékla kiváló tápanyagforrás és nem kell leragadnunk ahhoz a céklasavanyúságnál, hogy kihasználhassuk e különleges gyökérzöldség valamennyi előnyét.
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 1 hour
Teljes Idő 1 hour 5 minutes
Fogás Ebéd, Salad, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 8
Energia 120 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg cékla
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 db mogyoróhagyma apróra vágva
  • 1 szál zeller apróra vágva
  • 0.5 tk méz
  • 0.5 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozatra és a céklákat csomagoljuk alufóliába – egy csomagba 2-3 darabot tegyünk.
  • Süssük egy órán át, amíg a cékla meg nem puhul, ezután hagyjuk kihűlni. Közben egy kis tálban keverjük össze az olajat, az ecetet, a mustárt, a mézet és a sót.
  • A kihűlt céklákról kézzel is könnyen le lehet majd húzni a héját, miután ezt megtettük, vágjuk a zöldséget apró kockákra, majd adjuk hozzá a zellert, a hagymát és az öntetet és jól keverjük össze.
  • Ha egy éjszakát a hűtőben áll fogyasztás előtt, még jobban összeérnek az ízek. Bármilyen grillezett ételhez kiváló köret.

Megjegyzés

Felsorolni is nehéz lenne, hogy milyen vitaminokban és ásványi anyagokban dúskál a cékla, elég az hozzá, hogy javítja a vérkeringést és jó hatással van az idegrendszerre is. Nemcsak savanyúságként, salátaként is megállja a helyét, látványában és ízében is különleges.

Tápanyagok

Energia: 120kcal
Kulcsszó cékla, céklasaláta, saláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!