A csirke, a szalonna és a karfiol kombinálásával egy krémes egyveleget kapunk, amely teljesen gluténmentes és a keto diétás étrendbe tökéletesen beilleszthető.
500gcsirkecomb (vagy csirkemell)filézve, bőrtelenítve
55greszelt sajt
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Vékonyan zsírozz ki egy 2 literes űrtartalmú sütőedényt.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat és a vajat, amíg a vaj habos nem lesz. Adjuk hozzá a karfiolt és a kockára vágott bacont. Süssük, időnként megkeverve, 8-10 percig, vagy amíg világos aranybarna színű nem lesz.
Adjuk hozzá a spenótot. Főzzük kevergetve 2 percig, vagy amíg megfonnyad. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tejszínt, a kakukkfüvet és a hagyma felét. Keverjük össze. Tegyük át az előkészített tálba.
Egy serpenyőt permetezd be olajjal. Tegyük a csirkét a serpenyőbe, és süssük 2 percig minden oldalát, amíg aranyszínűre sül. Helyezd a karfiolos keverék tetejére.
Szórjunk sajtot a csirke köré, majd tegyük az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig. Tálalás előtt hagyjuk 5 percig állni.
Megjegyzés
Ez az alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú recept, amely bárki számára alkalmas, aki ketogén diétát követ, és ráadásul még gluténmentes is.