1/4csészefrissen reszelt Pecorino sajt vagy parmezán (Lidl-ben is kapható)
1/4teáskanál tengeri só
1teáskanál őrölt fekete bors
1/4csészeextra szűz olívaolaj
1-1,5evőkanálszarvasgomba olaj
Cobb saláta
60gkockára vágott bacon
100grómai saláta / jégsaláta
10szemkoktélparadicsom
2dbkeményre főtt tojás
1dbavokádó, szeletelve
2evőkanálszeletelt mandula
3-5levélFriss bazsalikomlevélopcionális
Elkészítés
VINAIGRETTE
Tegyük egy kis tálba a dijoni mustárt, az ecetet, a reszelt pecorino-t, a sót és a borsot, és keverjük össze mindent Kézi habverővel. míg homogén emulziót nem kapunk. A keverés közben nagyon lassan, apránként csepegtessük bele az olívaolajat, míg homogén, krémes emulziót nem kapunk. Ismételjük meg a keverés és a csepegtetés folyamatát a szarvasgombaolajjal. Tegyük a vinaigrette-et a hűtőbe, amíg összeállítjuk a salátát.
SALÁTA
Kezdjük egy nagy, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Pirítsuk benne a felkockázott bacont 5-10 percig, amíg ropogósra sül. Vegyük ki a bacont a serpenyőből, és tegyük félre egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy leitassuk róla a zsírt. Egy nagy tálba tegyük bele a felaprított salátát és öntsük rá a vinaigrette felét, majd forgassuk össze. Innentől kezdve elkezdhetjük hozzáadni a többi feltétet, hogy összeállítsuk a tökéletes Cobb salátát!
Tálaláskor a maradék öntetet csorgassa a saláta tetejére, és fejezze be egy bőséges pecorino reszelékkel.