900gfriss spárga, levágva és 2 cm-es darabokra vágva.
1dbközepes hagyma, apróra vágva
1dbközepes sárgarépa, vékonyan felszeletelve
só, bors ízlés szerint
1csipetnyiszárított kakukkfű
130gfőzés nélküli hosszú szemű barna rizs
1,5lhúsleves alaplé
csökkentett zsírtartalmú tejföl a tálaláshozopcionális
krutonnal a tálaláshozopcionális
Elkészítés
Egy 1,5 - 2 literes lábasban közepes lángon melegítsd fel a vajat és az olajat együtt. Tedd bele a zöldségeket és a fűszereket; és párold őket, amíg a megpuhulnak, kb. 8 percig, időnként megkeverve.
Keverd bele a rizst és az alaplevet is, majd forrald fel. Csökkentsd vissza a hőfokot; főzd lefedve, amíg a rizs is megpuhul időnként megkeverve.
Pürésítsd a levest egy botmixerrel, majd újra melegítsd át. Ízlés szerint tejföllel és krutonnal tálalhatod.
Megjegyzés
Ugyan minimálisan időigényes, viszont annál egyszerűbb az elkészítése. A belefektetett idő minden falatot megér.