Egyszerű spárgakrémleves
A világ legegyszerűbb spárgalevese! A legnehezebb része az elkészítésének az időnkénti kevergetés. Ezzel máris szerethető, nem igaz?
Hozzávalók
- 1 ed vaj
- 1 ek olívaolaj
- 900 g friss spárga, levágva és 2 cm-es darabokra vágva.
- 1 db közepes hagyma, apróra vágva
- 1 db közepes sárgarépa, vékonyan felszeletelve
- só, bors ízlés szerint
- 1 csipetnyi szárított kakukkfű
- 130 g főzés nélküli hosszú szemű barna rizs
- 1,5 l húsleves alaplé
- csökkentett zsírtartalmú tejföl a tálaláshoz opcionális
- krutonnal a tálaláshoz opcionális
Elkészítés
- Egy 1,5 – 2 literes lábasban közepes lángon melegítsd fel a vajat és az olajat együtt. Tedd bele a zöldségeket és a fűszereket; és párold őket, amíg a megpuhulnak, kb. 8 percig, időnként megkeverve.
- Keverd bele a rizst és az alaplevet is, majd forrald fel. Csökkentsd vissza a hőfokot; főzd lefedve, amíg a rizs is megpuhul időnként megkeverve.
- Pürésítsd a levest egy botmixerrel, majd újra melegítsd át. Ízlés szerint tejföllel és krutonnal tálalhatod.
Megjegyzés
Ugyan minimálisan időigényes, viszont annál egyszerűbb az elkészítése. A belefektetett idő minden falatot megér.
Tápanyagok
Energia: 79kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!