85gprosciutto sonka (vagy bármilyen szárított sonka)
100gbrokkoli
díszítésnek: parmezán forgácsok
Elkészítés
A tésztát sós vízben 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolit, és a borsót (amennyiben fagyasztottat használunk), és addig főzzük, amíg a tészta és a zöldség megpuhul. Leszűrjük, és lehűtjük őket.
Salátaöntet: Amíg a tészta fő, vágjuk durvára a paradicsomot, és tegyük konyhai robotgépbe a szárított paradicsom felével, az olívaolajjal, az ecettel, a fokhagymával és körülbelül 8 bazsalikomlevéllel együtt. Ízesítsük bőséges sóval és frissen őrölt borssal, majd pépesítsük simára. Öntsük egy nagy salátástálba.
Adjuk a tésztát, a borsót és a brokkolit az öntethez, a maradék szárított paradicsomot szeleteljük durvára, és a maradék bazsalikomlevéllel együtt adjuk a tésztához. Tépkedjük bele a prosciuttót, és forgassuk össze az egészet, és parmezán forgácsokkal tálaljuk.
Megjegyzés
A húsmentes változathoz használj mozzarellát a prosciutto helyett.