Így készíthetsz cukorbeteg "barát" muffint, ami ráadásul gluténmentes, sőt, a paleo diétába is beilleszthető. A receptben a hagyományos muffin receptekhez képest jóval kevesebb cukrot használunk. helyette érett banánnal és fahéjjal ízesítjük
Melegítsük elő a sütőt 185 C-ra. Készítsünk elő a muffin sütőformát (12 darabos muffin sütőformát), és fújjuk be olaj spray-vel. (pl.: kókuszolaj)
Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat. Osszuk el egyenletesen a keveréket a muffinformák között. Ne töltsük meg teljesen, csak háromnegyedig, mert sülés közben a tészta megemelkedik.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 25 percig.
Teszteljük tűpróbával, mielőtt kivesszük a sütőből. Miután kivettük, hűtsük a formában a muffinokat még kb 10 percig, majd fordítsuk ki őket egy rácsra. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Megjegyzés
Készülj fel egy igazi ínyencségre! A Diós Banános zabpehelyes muffin egy finom és egészséges reggeli vagy snack, ami nemcsak tele van ízletes összetevőkkel, de még diétás étrendbe is beilleszthető.A zabpehely gazdag rostforrás, amely segít szabályozni a vércukorszintet és csökkenti az éhségérzetet. A banán és a dió pedig természetesen édesítik a muffint, így alig kell hozzá cukrot adni. Készítsd el a muffinokat előre, így kéznél lesznek, amikor csak szeretnél. Hűtőben 3 napig is friss marad, így több napra megvan a reggelid.