Isteni nyári étel! A magyar lecsó is nagy kedvencünk, de ez más alapanyagokból készül, és tényleg megér egy próbát! Kiadós, tartalmas, egészséges egytálétel, cukkinivel, padlizsánnal és sok-sok friss zöldfűszerrel. Friss kenyérszeletekkel tunkolva az igazi!
1tkszárított oregánó, és ugyanennyi bazsalikom (vagy ha van otthon friss, akkor még jobb) olasz fűszerkeverékkel helyettesíthető
3ágkakukkfű
1ágrozmaring
só, bors ízlés szerint
1-2ekcukor
200mlvíz
Elkészítés
A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockázzuk fel. Egy nagy lábasban vagy mély serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Pároljuk meg rajta a hagymát, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és süssük még további 10 percig, amíg kissé megpuhulnak.
Keverjük bele a fokhagymát, és forgassuk össze az egészet. Adjuk hozzá a paradicsomot, valamint a vizet és a fűszereket. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 20 percig. Szórjuk meg a bazsalikomlevelekkel, és tálaljuk friss kovászos kenyérrel.
Megjegyzés
Ez a recept egészséges és ízletes módja annak, hogy kiélvezzük a nyári zöldségek legjavát.