Te is beleestél már abba a csapdába, hogy a diéta alatt hetekig íztelen, száraz húst rágcsáltál, csak hogy lemenjen az a pár kiló? Valljuk be: ha unalmas az étel, előbb-utóbb jön az esti hűtőfosztogatás és a mardosó bűntudat. Pedig létezik egy módszer, amivel a hús elképesztően omlós marad, miközben a szénhidrátot teljesen száműzheted a tányérodról. Mutatjuk, mi az a trükk, amitől ez a diétás vacsora lesz az új kedvenced!
Sokan azért adják fel az egészséges táplálkozás rögös útját, mert azt hiszik, a pulykahús csak fűrészpor szárazságú lehet. Óriási tévedés!
Ez a fogyókúrás recept azért a profi életmódváltók titkos fegyvere, mert adagonként 21 gramm fehérjét tartalmaz, miközben a szénhidráttartalma kerek nulla. De a lényeg nem a számokban, hanem a „leleplezésben” rejlik.
A titok két olyan összetevő kombinációja, amire elsőre talán nem is gondolnál: a frissen reszelt gyömbér és a tamari szósz. Ez a páros nemcsak szaftossá teszi a húst, de olyan anyagcsere-pörgető bombát alkot, ami után a szervezeted egész éjjel égetni fogja a zsírt.
Ez a gyors recept mindössze 30 perc alatt elkészül, és a legjobb benne, hogy előre is megfőzheted. Ha vasárnap elkészíted, napokig nem kell aggódnod, mit vigyél magaddal ebédre vagy mit egyél este.+1
A bazsalikom és az újhagyma frissessége pedig gondoskodik róla, hogy egy pillanatig se érezd: te most éppen „diétázol”. Vigyázat: a család többi tagja is rá fog járni!

Diétás pulykapogácsa újhagymával – Szénhidrátmentes fitt recept ötlet
Hozzávalók
- 900 gramm darált pulykahús
- 1 evőkanál tamari szósz
- 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 3 evőkanál finomra vágott újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 0,5 teáskanál chilipehely
- 6 levél friss bazsalikom (felaprítva)
- 2 teáskanál tengeri só
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- Egy nagy tálban alaposan gyúrd össze a darált pulykahúst a tamari szósszal, a reszelt gyömbérrel, az újhagymával, a zúzott fokhagymával, a chilipelyhekkel, a bazsalikommal és a sóval.
- Nedves kézzel formázz a masszából 16 darab egyforma méretű golyót, majd óvatosan lapítsd őket körülbelül 1 cm vastagságú pogácsákká.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
- Több adagban süsd a pogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára – ez oldalanként nagyjából 6-8 percet vesz igénybe.
- Folytasd a sütést további 4-6 percig, közben néha forgasd meg a pogácsákat, amíg teljesen át nem sülnek.
Tápanyagok
Tetszett az ötlet? Oszd meg Facebookon a barátnőiddel is, hogy nekik is könnyebb legyen az életmódváltás!