Füstös padlizsán és paradicsom teljes kiörlésű pennével
Padlizsános paradicsomos tészta – egészséges, különleges egytálétel, ami még a diétába is belefér és az elkészítése sem több fél óránál.
Hozzávalók
- 400 gramm apróra vágott paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- 2 tk apróra vágott friss oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 0.5 tk őrölt pirospaprika
- 600 gramm padlizsán szeletekre vágva
- 200 gramm teljes kiörlésű penne
- 100 gramm reszelt mozzarella sajt
- friss bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
- Az apróra vágott paradicsomot keverjük össze három evőkanál olajjal, oregánóval, fokhagymával, borssal, törött pirospaprikával és sóval egy nagy tálban.
- A maradék olajjal kenjünk meg a padlizsánokat és süssük meg előmelegített sütőben. Oldalanként négy percet számolhatunk erre.
- Hagyjuk kihűlni a megsült padlizsánt, majd ezután vágjuk apró darabokra, és tegyük a paradicsomos tálba a bazsalikommal együtt.
- A tésztát főzzük meg, szűrjük le és keverjük össze a paradicsomos keverékkel. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, úgy még finomabb.
Megjegyzés
Néha nem könnyű új ízeket az asztalra varázsolni, egyszerű, egészséges hozzávalókból, különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik diétáznak, hisz a régi ízek és alapanyagok helyett újakkal kell megismerkedniük. Most a füstös ízű padlizsán mutatkozik be, paradicsommal, teljes kiörlésű tésztával. Egy igazi mediterrán fogás!
Tápanyagok
Energia: 449kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!