Lencseleves gazdagon
Szuperegészséges zöldségek egy tál alacsony zsírtartalmú lencselevesben.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 2 db sárgarépa, hámozva, kockára vágva
- 2 db cukkini, kockára vágva
- 2 szál zeller, kockára vágva
- 1 db vöröshagyma, apróra vágva
- 400 g kockára vágott paradicsom
- 1/2 l húsleves vagy – zöldségalaplé
- 400 g barna lencsekonzerv, leöblítve, lecsepegtetve
- 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
- 1 db citrom, negyedelve
- 4 szelet ropogós, teljes kiőrlésű kenyér a tálaláshoz
Elkészítés
- Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a sárgarépát, a cukkinit, a zellert és a hagymát. Pároljuk, időnként megkeverve, kb. 10 percig, vagy amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és a húslevest. Fedjük le és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Részben lefedve főzzük 15 percig.
- Adja hozzá a lencsét a leveshez. Főzzük még 5-10 percig. Kanalazzuk a levest tálkákba, szórjuk meg petrezselyemmel és facsarjunk rá pár csepp citromlevet. Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Citromszeletekkel és pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a leves nem fog csalódást okozni! Tele van finom zöldséggel, de ha még mindig nem elég, és gazdagítanád, akkor rakhatsz bele édesburgonyát, póréhagymát és gyöngyárpát is.
Tápanyagok
Energia: 166kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!