Gombapaprikás fitt módon elkészítve, hajdina nokedlivel tálalva
A gombát sok módon fel lehet használni akkor is, ha diétázunk. Ez a gombapaprikás laktató és fitt is, így beépíthető a diétás étrendünkbe.
Hozzávalók
- 1,5 kg csiperkegomba
- 200 ml főzőtejszín használhatsz növényi tejszínt is
- 200 ml növényi tej
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek keményítő
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 1 csipetnyi őrölt kömény
- 3 ek pirospaprika
Nokedlihez
- 300 ml víz
- 350 g hajdinaliszt
- só
Elkészítés
- A finomra vágott vöröshagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, és néhány percig összepirítjuk őket.
- Ezután lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzáadjuk az édes pirospaprikát. Alaposan keverjük el a gombával, és tegyük vissza a tűzhelyre, tegyük hozzá az összes fűszert, majd fedő alatt körülbelül 10 percig pároljuk.
- A nokedli elkészítéséhez keverjük össze a sót, a hajdinaliszttel majd lassan adagolva annyi vizet adjunk a masszához, míg megfelelő állagot nem kapunk. Kis pihentetés után egy nokedliszaggató segítségével szaggassuk a nokedlit forrásban lévő bő, sós vízbe. A nokedlit addig kell főzni, míg az összes a víz felszínére nem jön, ez körülbelül 8-10 perc.
- Ha a nokedli megfőtt, szűrjük, majd öblítsük le hideg vízzel. Ahhoz, hogy a nokedli ne tapadjon össze, egy kevés olajjal keverjük át.
- Ezután egy kisebb tálba keverjük össze a tejet a tejszínnel, és a keményítővel (vagy teljes kiőrlésű liszttel), majd lassan öntsük hozzá a gombához.
- A gombapaprikást ezután időnként megkeverve főzzük körülbelül 10 percig.
- Ha a gomba teljesen megpuhult, akkor a paprikást a nokedlire halmozva tálalhatjuk.
Megjegyzés
Ha szereted a gombás ételeket akkor ez az ínycsiklandozó gombapaprikás remek választás lehet számodra ebédre, vagy akár vacsorára is. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és annyira finom, hogy még arról is meg fogsz feledkezni, hogy éppen diétázol!
Tápanyagok
Energia: 510kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!