Biztos szereted az avokádót, de kérdés, hogy diéta alatt ki kell-e hagynod a menüdből? Sokaknak az a véleménye, hogy az avokádó zsíros és nem jó a diétához. De vajon igaz ez? Nézzük meg részletesen!

Az avokádó fogyasztása jótékony hatással lehet az éhségérzetre. A zsírok segítenek lassítani az élelmiszer felszívódását, és hosszabb időre megszüntetik az éhségérzetet.

Az avokádó fogyasztása segíthet a fogyókúrában, mivel alacsony a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz és ez által hosszabb ideig tartó teltségérzést okoz, mivel a vércukorszintet és az inzulinszintet is csak lassan emelik meg.

Az avokádó remek alapanyaga a kreatív étkezéseknek is, és jól illik számos élelmiszerhez, mint például a salátákhoz, a tojásos reggelekhez, vagy a köretekhez. Az avokádó főzhető, grillezhető, vagy salátaként is fogyasztható, és tökéletesen illeszkedik a vegán és a paleo diétákhoz is.

Az avokádó tehát egy nagyszerű és egészséges része lehet a diétás étrendnek, de fontos, hogy figyelj a mennyiségre. Ha túl sokat fogyasztasz belőle, akkor a kalóriabeviteled megnőhet, és nehéz lesz elérni a fogyási céljaidat.

Ezek is érdekelhetnek: