Omlós, sült csirkemell mártással
Készíts szaftos sült csirkemellet 25 perc alatt, pár egyszerű hozzávalóból. Ez az egyik leggyorsabb csirkevacsora, amit akkor is elkészíthetsz, ha kevés az időd, de mégis egészséges ételt szeretnél az asztalra varázsolni.
Hozzávalók
- 4 db közepes csirkemellfilé
- 3 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 db közepes mogyoróhagyma apróra vágva
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl húsleves-alaplé
- 2 ek vaj
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A csirkemellet mossuk meg, majd helyezzük egy nagyobb méretű tányérra vagy tálcára, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat közepes hőfokon. Tedd bele a csirkét, és oldalanként 4-6 percig pirítsd, amíg kicsit megbarnul és kérge lesz.
- Közben melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
- Miután a csirkemell szép piros kérget kapott serpenyőstől tedd be a sütőbe és 15 percig süsd.
- Közben tegyél még egy evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, dobd rá a fokhagymát, a felaprított mogyoróhagymát, és pároljuk kb. 2 percig, amíg illatos lesz.
- Ezután mehet bor és a húsleves is a serpenyőbe. Lassan forrald össze, majd vedd le a hőfokot, és főzd kb. még 7-8 percig. Amit elforr, nem is kell pótolnod.
- Az alacsony hőfokot tartva keverjük bele a vajat, a petrezselymet és a kakukkfüvet, és hagyjuk, hogy a vaj elolvadjon, selymessé téve a mártásunkat. Ezzel el is készült a mártás.
- Helyezzük bele a serpenyőbe az elkészült csirkemelleket, szedjünk a tetejére a mártásból, és 2-3 perc pihentetés után már szeletelheted is.
Megjegyzés
Ezt a sült csirkemellet többféle módon is izgalmassá tehetjük, más-más fűszert adva a mártáshoz. Elkészíthetjük ünnepekkor vagy rohanós estéken is. Igazi jolly joker!
Tápanyagok
Energia: 318kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!