Diétás házi hummus recept
Felesleges kész hummust vásárolni a boltban, hiszen otthon is pillatanotk alatt elkészíthető és még finomabb is. A Hummus sokféleképpen felhasználhatjuk. Lehet mártogatósként szendvicsbe kenve vagy akár köretként is fogyasztani. Egészséges és finom!
Hozzávalók
- 200 g sótlan csicseriborsó konzerv
- 25 g szezámmagkrém (opcionális)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 25 ml ciromlé
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáksanál őrölt chilipor
- 1/4 teáskanál só
Elkészítés
- Csöpögtessük le a csicseriborsót, egy kis levet azért tartsunk meg a konzervből. A csicseriborsót és a félretett levet tegyük át egy konyhai robotgépbe. Adjuk hozzá a szezámmagkrémet (tahini), az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a köményt, a chiliport és a sót. Pürésítsük nagyon simára, 2-3 percig.
- Kész is! Tálaljuk nyers zöldségekkel mártogatósnak, vagy grillezett csirkefalatok mellé köretként
- Jó étvágyat!
Megjegyzés
Ez a klasszikus humusz kiváló választás lehet a diétázók számára is, mivel alacsony zsírtartalmú, de mégis kiadós étel. A csicseriborsó, ami az alapja a hummusznak, gazdag rostokban, fehérjékben és ásványi anyagokban, így segít a szervezetednek az egészséges működésében. Emellett a csicseriborsó magas kálium-, magnézium- és cinktartalmának köszönhetően segít a vérnyomás szabályozásában is. Sok hagyományos étel feldobható egy kis humusszal, Jó étvágyat!
Tápanyagok
Energia: 155kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!