Diétás töltött káposzta recept: nem kell lemondanod róla ha diétázol
A töltött káposzta a magyar konyha egyik legnépszerűbb hagyománykövető étele. Szerencsére diéta alatt sem kell teljesen lemondani róla, sőt a cukorbetegeknek sem. Készítsd el a töltött káposzta diétás, kímélő változatát a most következő recept alapján
Hozzávalók
- 1 fej savanyított káposzta
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 0,5 kg zsírszegény darált sertéshús (javasolt: 7%-os)
- 2 csík füstölt bacon szalonna (vékony szelet)
- 6 marék zabpehely (durvább szemű)
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz zsírszegény tejföl
- 1 kávéskanál bors
- 5 kávéskanál pirospaprika
- 3 kávéskanál só
Elkészítés
- A darált húshoz add hozzá az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, valamint 3 kávásknaál pirospaprikát és a többi fűszert, majd a zabpelyhet, majd jól dolgozd össze a masszát.
- Mossuk át a savanyú káposztát, és a levelekbe "gombócoljuk" bele a fent kapott masszát. A megmaradt leveleket vágjuk fel apróra és adjuk a vágott káposztához
- Egy nagy fazék aljára rakd a vágott káposzta felét, erre jön 1 kávéskanál pirospaprika, 1 csík baconszalonna és a töltött káposzták. Aztán a tetejére ismét vágott káposzta kerül, pirospaprika és még 1 csík bacon.
- Öntsd fel vízzel, de csak épp hogy ellepje. Főzd legalább 2-3 órát, amíg a káposzta jó puha nem lesz.
- Zsírszegény tejföllel tálald. Jó étvágyat
Megjegyzés
Hiszed vagy nem, de a “hagyományos” töltöttkáposzta is beilleszthető a diétába.
Tápanyagok
Energia: 500kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!