Lencseleves tányérban, citrommal

Lencseleves gazdagon

Szuperegészséges zöldségek egy tál alacsony zsírtartalmú lencselevesben.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 30 minutes
Teljes Idő 45 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 166 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db sárgarépa, hámozva, kockára vágva
  • 2 db cukkini, kockára vágva
  • 2 szál zeller, kockára vágva
  • 1 db vöröshagyma, apróra vágva
  • 400 g kockára vágott paradicsom
  • 1/2 l húsleves vagy – zöldségalaplé
  • 400 g barna lencsekonzerv, leöblítve, lecsepegtetve
  • 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
  • 1 db citrom, negyedelve
  • 4 szelet ropogós, teljes kiőrlésű kenyér a tálaláshoz

Elkészítés
 

  • Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a sárgarépát, a cukkinit, a zellert és a hagymát. Pároljuk, időnként megkeverve, kb. 10 percig, vagy amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni.
  • Adjuk hozzá a paradicsomot és a húslevest. Fedjük le és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Részben lefedve főzzük 15 percig.
  • Adja hozzá a lencsét a leveshez. Főzzük még 5-10 percig. Kanalazzuk a levest tálkákba, szórjuk meg petrezselyemmel és facsarjunk rá pár csepp citromlevet. Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Citromszeletekkel és pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a leves nem fog csalódást okozni! Tele van finom zöldséggel, de ha még mindig nem elég, és gazdagítanád, akkor rakhatsz bele édesburgonyát,  póréhagymát és gyöngyárpát is.

Tápanyagok

Energia: 166kcal
Kulcsszó diétás lencseleves recept, lencse, lencseleves recept hús nélkül
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: