Egy japán orvos Toshiki Fukutsudzi fejlesztette ki a törölköző diétát, amely egy törölköző segítségével égeti le a hasra lerakódott zsírréteget.

A fogyáshoz állítólag semmi másra nincsen szükség csak egy feltekert törölközőre.
A japánok közül egyre többen döntenek a diéta mellett, hiszen egyáltalán nem kell hatalmas költségekkel számolni.

Az orvos szerint a diéta segíthet a hátproblémák leküzdésében, erősödhet a hasizom és ezáltal javulhat a testtartás. A testtartás megváltozásával egy idő után elindulhat a súlyvesztés is.

A törölköző diéta során a következőket kell tennünk. Először is egy közepes méretű
törölközőre lesz szükségünk, amelyet hengerré kell összetekernünk. A hengert legalább 2
helyen kössük össze, így nem tud a gyakorlat végzése közben elmozdulni.

A gyakorlatot a padlón végezzük el úgy, hogy a lábainkat kinyújtva egymástól 8-10 centiméter távolságban helyezzük le. Az előzetesen feltekert törölközőt a derekunk alá helyezzük köldökmagasságban úgy, hogy közben felvesszük a fekvő pozíciót.

A sarkaink között a 8-10 centiméteres távolságot megtartva igyekezzünk a lábujjainkat egymáshoz érinteni. Ez a póz hasonlítani fog egy felfelé mutató háromszögre. A felsőtestünket ne mozdítsuk meg és emeljük fel a karunkat, majd vigyük a fejünk fülé úgy, hogy szinte érintsük meg a padlót a tenyerünkkel. Most a kezünkön lévő kisujjakat közelítsük egymás felé.

Ezzel a pozícióval el is érkeztünk a végső nyújtáshoz. Ebben a helyzetben összesen 5 percet kell eltöltenünk mozdulatlanul.

5 perc leteltével lassú mozdulatokkal keljünk fel, hiszen a gyakorlat során a csontjaink és az ízületeink kicsit elmozdulhatnak. Minél többet gyakoroljuk ezt a módszert, annál kevésbé lesz fájdalmas, hiszen a nyújtással folyamatosan próbára tesszük testünk minden egyes porcikáját.

A kezdeti égő érzés és fájdalom az idő múlásával gyengülni fog és 1 hónap múlva már látható lehet ennek a roppant egyszerű és alacsony költségvetésű diétának az eredménye.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=EvXYyfKw6ws


Az elsőnek talán könnyűnek tűnő feladat persze nem az, de minél többször csináljuk, annál
könnyebbé fog válni. Amellett, hogy javíthatjuk a testtartásunkat, korrigálhatjuk a medencénk elhelyezkedését is, így elképzelhető, hogy a hasunkra lerakódott zsírréteg is napról napra kisebb lesz.

A törölköző diéta kezdete előtt érdemes szakorvossal konzultálni, főleg, ha gerincsérvben vagy más egyéb, már előzetesen diagnosztizált problémától szenvedünk. Mint minden diétára, erre is igaz, hogy csak akkor lehetséges eredményt elérni, ha mellette egy életmódváltást is beiktatunk.