Mediterrán zöldséges frittata
Ez az egyszerű zöldséges frittata (azaz tulajdonképpen egy tojásalapú "pite"), amely tökéletesen kiegészül a feta sajt ízével ebben a receptben. Egy kényelmes vegetáriánus étel, amelyet a hét bármelyik reggelén vagy estéjén könnyedén elkészíthetsz!
Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika kimagozva és felaprítva bármilyen színű
- 1 db cukkini apró kockákra vágva
- 2 db zöldhagyma durván felaprítva
- 35 g brokkoli apró virágaira szedve
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 7 db nagyobb tojás
- 1 csipet sütőpor opcionális
- 0.5 dl tej
- 1 csokor finomra vágott friss petrezselyem a tálaláshoz
- 1 tk friss kakukkfű
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 230° C-ra, és helyezzünk egy rácsot a közepére. Tegyünk egy peremezett sütőlapot a sütőbe, és hagyjuk, hogy felmelegedjen pár perc alatt.
- Egy keverőtálba tegyük a felaprított paprikát, a cukkinit, a zöldhagymát és a brokkolit egy jó csipetnyi sóval és fekete borssal. Adjunk hozzá egy csöppnyi extra szűz olívaolajat (kb. 2-3 evőkanálnyit), és forgassuk össze, hogy minden zöldséget jól bevonjon az olaj.
- Óvatosan vegyük ki a felforrósodott serpenyőt a sütőből a sütőkesztyű segítségével. Terítsük rá a zöldségeket, majd tegyük vissza a serpenyőt a sütőbe, és süssük 10-12 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
- A sütő hőfokát állítsuk le 200°C-ra.
- A keverőtálban keverjük össze a tojásokat, a sütőport, a tejet, a fetát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, valamint egy jó csipetnyi sót és fekete borsot. Tegyük bele a sült zöldségeket.
- Kenjünk ki egy 25 cm-es öntöttvas vagy sütőedény alját és oldalát olívaolajjal, és közepes-magas hőfokon melegítsük fel. Öntsük a tojásos zöldségkeveréket a serpenyőbe, és süssük 2-3 percig.
- Ezután tegyük át a serpenyőt a felforrósított sütőbe, és süssük még 8-10 percig, vagy amíg a tojások közepe át nem sül, és a frittata közepe szilárd lesz.
- Tálaljuk még több feta sajttal és friss petrezselyemmel díszítve.
Tápanyagok
Energia: 137kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!