Krémes spenótos csirke
Sűrű és krémes csirkeétel spenóttal és fehérborral. Ez a recept az unalmas csirkemellet és a nem annyira kedvelt spenótot is olyan fenséges vacsorává varázsolja, amelyet az egész család szeretni fog!
Hozzávalók
- 4 db csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
- 4 tk vaj
- 1/4 kis vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 80 g száraz fehérbor
- 120 g friss spenót
- 230 g tejszín
- 1 ek olaj
Elkészítés
- Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokon, és adjunk hozzá 1 evőkanál olajat.
- A csirkemelleket fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük a mellet a forró serpenyőbe, és mindkét oldalát süssük, amíg átsül, oldalanként kb. 4 percig. A csirkének világos aranybarnára kell sülnie.
- Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és letakarva tegyük félre egy tányérra.
- Dobjuk a zúzott fokhagymát, a vajat és a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe. Pároljuk, amíg illatos nem lesz, kb. 2-3 percig.
- Öntsük a serpenyőbe a bort (nyugodtan helyettesíthetjük húsleves-alaplével is). Hagyjuk alacsony hőfokon főni 2-3 percig.
- Adjuk hozzá a spenótot a borhoz, és főzzük, amíg összeesik és kicsit megfonnyad.
- Vegyük alacsonyra a hőfokot, és adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük el. Sózzuk, borsozzuk a tejszínes-fehérboros mártást.
- Tegyük vissza a főtt csirkemellet a serpenyőbe, és pároljuk 2-3 percig, amíg átmelegszik, majd fordítsuk meg a szószban egyenként a melleket. Ezután azonnal tálalhatjuk is.
Megjegyzés
Amikor egy fárasztó napod volt, és csak egy gyors egészséges vacsorát szeretnél összedobni, akkor az első dolog, ami talán eszedbe juthat, az a tejszínes szósz. A zsenge csirke, a friss spenót és a tejszín, a frissen darált fokhagyma és egy kis fehérbor kombinációja tökéletesen kiegészítik egymást, de bármilyen húst, zöldséget és fűszereket adhatsz hozzá, nem tudod elrontani! Könnyű, 30 perc alatt elkészíthető fogás!
Tápanyagok
Energia: 496kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!