Mivel a keto diéta alapvetően egy szénhidrátszegény étrend, ezért alapvetően tűnik, hogy azokat az ételeket, melyeket mindennap fogyasztunk, valamivel helyettesíteni kell. Ilyen alapvető étel a kenyér is.
Kenyeret szinte mindenki eszik, naponta többször is, ebből készül a szendvics, de főzelékek és levesek mellé is előszeretettel fogyasztjuk. Egy hagyományos fehér kenyérben azonban rengeteg a szénhidrát, már egyetlen szelettel is túlteljesíthetjük a napi szénhidrát fogyasztásunkat, ezért érthető, hogy erről le kell majd mondanunk.
Aggódni persze nem kell, mert kenyeret készíthetünk ketogén elvek alapján is. Természetesen a keto kenyér nem búzalisztből fog készülni, hanem valamilyen alacsony szénhidráttartalmú alternatívából. De melyek is lehetnek ezek?
- útifűmaghéj
- mandulaliszt
- szezámmag, len mag
- szójaliszt
- mogyoróliszt
A fent felsorolt alapanyagok alacsony szénhidrát tartalmúak, és tojás, sütőpor, illetve némi ketogén barát fűszer hozzáadásával finom, a diétába is passzoló kenyér helyettesítőt süthetünk. A neten számos receptet találhatunk, érdemes akár többet is kipróbálni.