Csirkés-zöldséges tészta, saját készítésű pestóval
A diétás ételek igazán különlegesek is lehetnek, bizonyíték erre a csirkés-zöldséges tészta, amit saját készítésű pestóval tálalunk.
Hozzávalók
- 80 gramm apróra vágott dió
- 20 dkg teljes kiőrlésű tészta (ami lehet spagetti, penne, fussilli)
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 ek olívaolaj
- 100 gramm reszelt parmezán (ízlés szerint más sajttal is helyettesíthető)
- 25 dkg csirkemellfilé – megfőzve és apróra darabolva
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg karfiol
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Forraljunk fel egy nagy fazékban vizet, közben tegyük a diót egy kis tálba és mikrohullámú sütőben addig pirítsuk, amíg illatos és pirult nem lesz, ez mintegy két percig tart. (A pirítás mehet a tűzhelyen serpenyőben is, kinek hogy kényelmesebb.)
- A felét tegyük félre díszítésnek, a többit pedig keverjük össze a petrezselyemmel, a fokhagymával, sóval és borssal és dolgozzuk el robotgépben, és közben fokozatosan adjuk hozzá az olajat majd a parmezánt és addig pépesítsük, amíg el nem keveredik – ezzel kész is a pesto.
- A szószt tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a csirkét, és közben a forrásban lévő vízbe tegyük bele a tésztát, a zöldbabot és a karfiolt.
- A tészta főzővizéből egy szedőkanállal keverjünk a pestós-csirkés keverékhez, hogy kissé átmelegedjen, majd a leszűrt tésztát és zöldségeket keverjük össze a csirkés pestóval. A maradék dióval tálaljuk.
Megjegyzés
Csirkemell, zöldségek és teljes kiőrlésű tészta: tökéletes összeállítás, ha valaki egy kiadós, de egészséges főétkezésre vágyik. Különleges ízek találkoznak itt és csupa vitamin és ásványi anyag, rostok és fehérjék a még fittebb mindennapokért.
Tápanyagok
Energia: 514kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!