Fogyókúrás káposztaleves
Káposztával, sárgarépával, paprikával, paradicsommal és rengeteg fűszerrel készítve ez a káposztaleves gazdag ízvilágú és rendkívül laktató is. Szuper egyszerű, egészséges recept, és mivel minden zöldséget apróra vágunk benne, ezért villámgyorsan el is készül. Ha nagyobb adagot főzöl, akkor kiváló ebéd-opció lesz a jövő hét több napjára is. Tipp: egy kis reszelt sajttal a tetején igazán finom lesz!
Hozzávalók
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 db közepes hagyma, összekockázva
- 2 db közepes sárgarépa, apró kockákra vágva
- 2 szál szár zeller, apróra összevágva
- 1 db közepes méretű kaliforniai paprika, összevágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ½ tk olasz fűszerkeverék
- 2 l zöldségleves alaplé
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej káposzta, félbevágva és felszeletelve
- 1 db nagy paradicsom, kisebb kockákra vágva
- 2 tk fehérborecet
Elkészítés
- Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Pároljuk kevergetve kb. 6-8 percet, amíg a zöldségek kicsit elkezdenek megpuhulni. Adjuk hozzá a felaprított kaliforniai paprikát, a fokhagymát, az olasz fűszereket, a borsot és a sót.
- Öntsük fel a zöldséglevessel, majd tegyük bele a káposztát és a paradicsomot; és forraljuk fel. Csökkentsük vissza a hőfokot, és így lassú tűzön félig lefedve főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul benne, körülbelül további 15-20 percig. Vegyük le a tűzről, és tálalás előtt keverjük bele az ecetet.
Megjegyzés
Rengeteg káposztaleves diéta recept létezik, egy időben ezek nagy divatnak örvendtek. Nem véletlen lett ezen diéták főszereplője a káposzta. A káposzta ugyanis alacsony kalóriatartalmú, és rengeteg rostot tartalmaz, ami segít jóllakni és jóllakottnak érezni magad hosszabb időn át. Szerencsére könnyen elkészíthető előre, akár négy nappal előre is. Három hónapig fagyasztva is tárolhatjuk.
Tápanyagok
Energia: 133kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!