Diétás Lazac diós zabpehellyel
Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept nem csak gazdag omega-3 zsírsavban, de a cukorbeteg étrendbe is beilleszthető!A lazac kiváló fehérje-, vitamin-, és ásványianyag-forrás (kálium, cink, vas, szelén és B12-vitamin), de legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav. A diós kéregnek köszönhetően pedig nem csak ízletesebbé, hanem még egészségesebbé is válik.
Hozzávalók
- 2 db lazacfilé (160-180g) bőr nélkül
- 3 evőkanál zabpehely (apró szemű)
- 3 evőkanál dió aprítva
- 1 csomag salátakeverék (ízlés szerint)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyük a lazacot egy sütőpapirral bélelt tepsibe; szórjuk meg a sóval és borssal.
- Keverjük össze a többi hozzávalót; tegyük a lazacra a keveréket. Süssük addig, amíg a hal villával könnyen omlóssá válik, kb. 12-15 percig.
- Miután megsült a lazac, szeletelt citrommal és salátával tálaljuk.
- Jó étvágyat!
Megjegyzés
1 adag: 484 kalória, 37 g zsír (6 g telített ), 85 mg koleszterin, 381 mg nátrium, 7 g szénhidrát (0 cukor, 2 g rost), 32 g fehérje.
Tápanyagok
Energia: 484kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!