Kiadós, egészséges egytál: Serpenyős spenót tojással
A hagyományos spenót tükörtojás recept is nagy kedvencünk, de ez annál egy jóval izgalmasabb verzió! Ha keresel valami egészséges, és nem túl bonyolult receptet, ami gyorsan kész, akkor ezt válaszd! Figyelem: A végén egy szelet puha teljes kiőrlésű kenyeret tunkolva bele az igazi! És mivel alapjában ez egy alacsony szénhidráttartalmú fogás, ezt nyugodtan meg is teheted.
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 300 g felszeletelt újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 db jalapeño paprika, apróra vágva
- 1 tk őrölt kömény
- 200 g sárga paradicsom összevágva
- 240 g friss spenótlevél
- 0.5 dl víz
- 30 g apróra vágott petrezselyemzöld
- 60 g apróra vágott friss koriander
- 7 g friss mentalevél
- só, bors ízlés szerint
- 4 db tojás
- 150 g morzsolt feta sajt
Elkészítés
- Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá az újhagymát, és időnként megkeverve pároljuk 1-2 percig, amíg megpuhul, de nem barnul meg.
- Adjuk hozzá a fokhagymát, a jalapeñót és a köményt; majd kevergessük, amíg illatozni nem kezd, kb. fél percig. Keverjük bele a paradicsomot, és főzzük, folyamatosan keverve, amíg kezd szétesni, kb. 5 percig.
- Adjuk hozzá a spenótot és a vizet; főzzük, amíg megfonnyad. Végül fűszerezzük: Tegyük bele a petrezselymet, a koriandert, a mentát és sózzuk, borsozzuk.
- Törjük fel a tojásokat bele a zöldségekbe. Fedjük le, és főzzük közepesen alacsony hőfokon, amíg a tojásfehérje meg nem puhul, 3-5 percig.
- Vegyük le a tűzről, és morzsoljuk a tetejére a fetát. Fedjük le, és hagyjuk állni 2 percig.
Megjegyzés
Az eredetit is imádjuk, de ez is isteni! Alacsony szénhidráttartalmú, egészséges, tápláló egytálétel, amit a fűszernövények illata és íze tesz még izgalmasabbá. Igazi színkavalkád az asztalon egy baráti vagy családi vacsorára egyaránt.
Tápanyagok
Energia: 210kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!