Egészséges darált marhahúsos, zöldséges quinoa egytál
Ez a darált marhahúsos és zöldséges sült quinoa egy egyszerű és egészséges vacsora recept. Szuper finom, 20 perc alatt elkészül, és minden csupa jó alapanyag benne van, ami kellhet a szervezetnek!
Hozzávalók
- 225 g darált marhahús helyettesíthető: pulyka darált hússal
- 70 g brokkoli rózsáira szedve, összevágva (de lehet zöldbab, borsó vagy bármilyen más zöldség is)
- 180 g főtt quinoa
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 ek szójaszósz sós, úgyhogy sót már csak módjával tegyél bele ezután
- 2 db újhagyma, apróra vágva
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros – bármelyik jó) opcionális
- 1 db sárgarépa apróra vágva opcionális
- 1 ek olívaolaj
- bors, pirospaprika és pici só ízlés szerint
- 30 g friss spenótlevél (opcionális)
Elkészítés
- Egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe tegyük az olívaolajat, rá a vöröshagymát, majd a fokhagymát, és süssük meg a marhahússal. Néhány perc elég neki közepesen magas fokozaton. Fedjük le fedővel, ha szükséges, hogy puhára párolódjon.
- Adjuk hozzá a borsot, pirospaprikát is (opcionális), és pároljuk, amíg illatos nem lesz. (Kicsi só is mehet bele, de vigyázzunk, mert a szójaszósz is sós lesz!)
- Keverjük bele a brokkolit (vagy a borsót, reszelt répát, vagy amit éppen használunk) és hagyjuk főni kb. 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt, majd keverjük bele a felszeletelt paprikát, az újhagymát és a megfőzött quinoát is. Lefedve főzzük még néhány percig, olykor keverjük át.
- Keverjük bele a spenótot (ha használunk), vagy díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel is.
- Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Tipp: Tálalás előtt én még egy kis feta sajtot szoktam rámorzsolni, vagy egy kanál tejfölt rakok rá, mert ettől csak még lágyabb és szaftosabb lesz.
Bármilyen zöldséggel variálható, és a húst is lecserélheted: darált pulykahúst is használhatsz, a marhahús helyett, ha épp nem akarsz vörös húst enni.
Tápanyagok
Energia: 372kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!