Az influencer Liver King (Brian Johnson) azzal vált híressé az interneten, hogy azt állította: tökéletesen felépített izomzatát a nyers állati szervekből álló étrendjének köszönheti.

Rendszeresen osztott meg videókat, amelyekben olyan “finomságokat” lakmározott, mint a nyers máj, a csontvelő és a bika heréje. Mindezzel pedig majd kétmillió követőt szerzett magának a közösségi médiában.

Liver King
kép: Liver King / Instagram

A hívei közben marhaszerveket, halikrát, csontvelőt és más egzotikus állati eredetű termékeket tartalmazó kapszulákat vásároltak tőle, amelyeket sikere kulcsaként emlegetett. Saját márkás fehérjekészítmények és szárított állati szervek értékesítésével hatalmas, évi 100 millió dolláros birodalmat épített fel.

Bár többször is felmerült interjúiban, ő mindvégig tagadta, hogy superman szerű testalkatának eléréséhez szteroidokat használna. Arra esküdött hogy kizárólag intenzív edzései és “modern ősemberként” való étkezése a titok az eredményei mögött.

Igen ám, de ahogy semmi sem állandó, úgy a nyers húst habzsoló fitneszguru uralkodása is veszélybe került, miután bevallotta, hogy hazudott. Mondjuk egy ilyen csúfos lebukás után az ember kénytelen is vallomást tenni.

Kiszivárogtak ugyanis azok az e-mailek, amelyekből kiderült, hogy az influencer mégiscsak teljesítményfokozó szereket szedett, méghozzá nem is keveset: havonta körülbelül 11 000 dollár értékben, ráadásul azzal kereste meg a kereskedőt, hogy adjon el neki még többet.

A lebukás utáni videóban Johnson nyíltan bevallja, hogy hazudott a nyilvánosságnak a szteroid használatról. Bűnbánóan bocsánatot kért rajongóitól a csalásáért, és megpróbálta elmagyarázni, hogy mindezt azért tette, mert önértékelési problémái vannak.

“Azért készítem ezt a videót, hogy bocsánatot kérjek, mert f*, mert szégyellem és kínosan érzem magam, mert hazudtam – kezdi.

Majd azzal folytatja, hogy miért hazudott a nyilvánosságnak: “Kijelentem, hogy ez egy f*** bonyolult téma, legalábbis számomra az, mert a közösségi média előtt gazdag és névtelen voltam, a közösségi média után pedig még mindig gazdag vagyok, de már nem vagyok névtelen.”

“Hazudtam, és sok embert félrevezettem” – mondta Liver King. “Igen, szteroidokat használtam, és igen, szteroidokat szedek”. “Annyira sajnálom, amennyire csak egy ember sajnálhatja” – mondta.

Vajon sikerül őt trónfosztani? Johnson nem sokat árul el jövőbeli lépéseiről.
“Most csak annyit tehetek, hogy extrém módon magamévá teszem a dolgokat, jobb leszek, és jobb emberként egy jobb élethez vezetem magam” – mondta több millió követőjének.