A legjobb csicseriborsó saláta
Négy ok, amiért imádni fogod ezt a receptet: Mert rendkívül könnyen összedobható. Mert 20 perc alatt kész az egész. Mert teljesen vegán és gluténmentes. És mert tele van friss mediterrán ízekkel.
Hozzávalók
- 2 doboz konzerv csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
- 1 db közepes méretű kaliforniai piros paprika, apróra vágva
- 1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
- 1/2 db kisebb méretű apróra vágott lilahagyma
- 1 marék magozott fekete olívabogyó (vagy zöld, ízlés szerint)
- 2 db apróra vágott zellerszár
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 3 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágra
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy közepes tálban keverjük össze az összes hozzávalót.
- Sózzuk, borsozzuk és ha szükséges, adjunk hozzá további citromlevet.
- Hűtsük be, vagy azonnal is tálalhatjuk. A maradék lefedve, a hűtőszekrényben akár 4 napig is eláll.
Megjegyzés
Ez a saláta lehet egy tökéletes vacsora, vagy egy kiadós nassolnivaló is. Finom önmagában, de köretként jól működik. Ha akarsz egy kis extrát rá, akkor morzsolt feta sajttal tálald. Nem lehet hibázni vele.
Tápanyagok
Energia: 298kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!