Narancs-pisztácia quinoa saláta
Frissítő, színes, egészséges quinoa recept. Citrusos, diós íze egyszerűen meséssé varázsolja. Villámgyorsan eltűnik majd a tányérról.
Hozzávalók
- 250 ml víz
- 120 g quinoa leöblítve
- 100 g római saláta apróra vágva
- 425 g csicseriborsó konzerv leöblítve
- 125 g mandarin cikkekre szedve
- 1 db közepes uborka, félbevágva és felszeletelve
- 150 g pirított pisztácia szeletelt mandulával helyettesíthető
- 25 g lilahagyma apróra vágva
- 1 db közepes méretű édes narancs
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk só
- csipetnyi bors
Elkészítés
- Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a quinoát. Csökkentsük a hőfokot és fedő alatt 12-14 percig főzzük, amíg felszívja a folyadékot. Vegyük le a tűzről, és hűtsük le.
- Egy nagy tálban keverjük össze a római salátát, csicseriborsót, a mandarint, az uborkát, a pisztáciát, a hagymát és a kihűlt quinoát. Egy kis tálban reszelje le a narancs héját.
- Majd vágjuk a narancsot keresztben ketté; facsarjuk ki a narancs levét, és adjuk hozzá a lereszelt héjhoz. Keverjük össze az olajjal, sóval és borssal. Csepegtessük a narancssárga öntetet a salátára; majd forgassuk jól alaposan össze.
Megjegyzés
A quinoa szuper társ a fogyókúrában, mivel egyrészt csökkentheti az étvágyat, másrészt pedig felpörgeti az anyagcserét. Magas rosttartalma és magas fehérjetartalma miatt egyaránt imádjuk. Gyakorlatilag mindennel variálható. Megéri ezt a változatot is kipróbálnod!
Tápanyagok
Energia: 257kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!