Isteni pirított csicseriborsó
Ha egészséges rágcsálnivalót keresel, akkor ez az! Ezt a sütőben sült csicseriborsót szuperegyszerű elkészíteni, ellenállhatatlanul ropogós és finom!
Hozzávalók
- 2 db (400 g-os) csicseriborsó konzerv
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk füstölt őrölt fűszerpaprika
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek őrölt szumák
Elkészítés
- Miután alaposan leöblítettük és lecsöpögtettük a csicseriborsót egy szűrőben, egy tiszta konyharuhára terítjük, és finoman megdörzsöljük, hogy minél jobban megszáradjon. (A ropogósra sült csicseriborsó ellensége a nedvesség. Tehát ahhoz, hogy a csicseriborsó a lehető legroppanósabb legyen, sütés előtt a lehető legtöbb nedvességet el kell távolítanunk.)
- Készítsük elő a sütőt és a tepsit. Melegítsük fel a sütőt 180°F-ra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
- A csicseriborsót tegyük át egy nagy keverőtálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd szórjuk rá a szumákot, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot, és óvatosan forgassuk össze, amíg a fűszer egyenletesen bevonja a borsószemeket.
- A csicseriborsót egyenletes rétegben terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük 45 percig, a 15. és a 30. percnél megrázva a tepsit. (Azt vedd figyelembe, hogy a sütés után, ahogy kihűlnek a szemek, még ropogósabbak lesznek)
- Azonnal tálaljuk. Sajnos nem nagyon lehet megőrizni ezt az ellenállhatatlanul ropogós állagot, ha a sütés után hosszú ideig tároljuk.
Megjegyzés
A sütőben sült csicseriborsó receptje szuperegyszerű, és ellenállhatatlanul ropogós és finom! Tökéletes rágcsálnivaló, de salátára is kanalazhatunk belőle.
A határ a csillagos ég, amikor a fűszerezésen gondolkozol. A fenti receptben használt szumák: Az arab és közel-keleti konyhában jellemző citrusos ízű fűszer.
Tápanyagok
Energia: 185kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!