Sajtos, tejfölös csirke
Ez a sajtos, tejfölös csirke gyors, egyszerű és még finom is! Mindössze tíz perc előkészítési idő, a többiről pedig a sütő gondoskodik! Az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
- 4 db Csirkemell filé
- 4 szelet mozzarella sajt
- 240 g tejföl
- 45 g parmezán sajt reszelve (ne a por állagút használd)
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem, apróra vágva, a díszítéshez
- 25 g parmezán sajt reszelve (ne a por állagút használd)
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra.
- Kenj be egy 9×13-as téglalap alakú sütőformát olívaolajjal.
- Keverd össze a tejfölt 45 g parmezánnal, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymaporral és kukoricakeményítővel.
- Helyezd a csirkemellet a sütőformába, és mindegyik tetejére tegyél egy-egy szelet mozzarellát.
- Borítsd a tejfölös keverékkel be a csirkét, és a tetejét szórd meg a maradék parmezánnal.
- Nem kell lefedni a sütéshez. Helyezd az előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt elkészül.
- Tálaljuk a csirkét rizzsel. Díszítésként apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés
Ha keresed a csirke elkészítésének különböző módjait, akkor ezt semmiképpen ne hagyd ki. Ez a recept tényleg szuper egyszerű! Szó szerint 10 perc alatt elkészül, aztán csak be kell tenni a sütőbe, és közben bármi mást is tudsz csinálni. Egy dolgozó anyukának nagyszerű ötlet, és a család is imádni fogja!
Tápanyagok
Energia: 584kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!