Sirtfood diéta

Sirtfood diéta

A Sirtfood diéta egy brit dietetikus Aidan Goggins “találmánya”. A módszert a szerző 2016 körül a „The Sirtfood Diet” című könyvében publikálta, ami elég hamar best seller lett.

A diéta lényege, hogy bizonyos meghatározott hozzávalókból kell összeállítani egy igen alacsony kalóriabevitelt tartalmazó étrendet és szigorúan betartani több fázisra bontva 21 napig.

Az összetevők kiválogatásának elméleti alapja, hogy a válogatott növényi összetevők képesek olyan úgynevezett szirtuinokat (innen ered a diéta elnevezése) aktiválni az emberi szervezetben, amelynek hatására fogyás indul el.

Meglepő módon ez a fajta diétás étrend kifejezetten megengedi a magas kakaótartalmú (85%+) csokoládé és a száraz vörösbor meghatározott mértékű fogyasztását is!